TJESTENINA NA KINESKI NAČIN

2020-11-22
U nastavku vam donosimo vrlo jednostavan i brz recept za tjesteninu na kineski način. Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha.

Sastojci

4 osobe

  • 200 g tanjih špageta
  • 200 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 200 g poriluka
  • 100 g špinata
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojina umaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica Vegete

  1. Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  2. Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  3. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  4. U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  5. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

2020. J'adore. Sve što Vas zanima na jednom mjestu
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti