TJESTENINA NA KINESKI NAČIN
2020-11-22
U nastavku vam donosimo vrlo jednostavan i brz recept za tjesteninu na kineski način. Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha.

Sastojci
4 osobe
- 200 g tanjih špageta
- 200 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 100 g mrkve
- 200 g tikvica
- 200 g poriluka
- 100 g špinata
- 100 ml ulja
- 100 ml sojina umaka
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica Vegete
- Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
- Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
- Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
- U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
- Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.
Posluživanje
Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.